Baterije

Zaradi  pomena nošenja slušnih aparatov in visokih stroškov baterij za slušne aparate, se bo društvo prizadevalo za čim nižjo ceno baterij za slušne aparate in osveščanja pomembnosti nošenja slušnih aparatov.

Baterije so na voljo v vseh velikostih. Tako lahko preko društva naročite baterije A675, A312, A10 in A13. Za člane društva je cena nekoliko nižja.

OZNAKA BATERIJ ZA ČLANE DRUŠTVA ZA OSTALE
A675P/D6 3,00 EUR 3,50 EUR
A312/D6 2,50 EUR 3,00 EUR
A10/D6 2,50 EUR 3,00 EUR
A13/D6 2,50 EUR 3,00 EUR

 

Cena velja za 6 baterij. Stroški pošiljanja so 3,oo EUR, pri nakupu nad 70 EUR je poštnina brezplačna. Pri nakupu z odkupnino se stroški  odkupnine plačajo Pošti Slovenije.

Naročilo lahko oddate na telefon 030 916 926 ali pa na elektronski naslov: info@slisim.si

 

ZAKON ZA IZENAČEVANJE  MOŽNOSTI INVALIDOV (ZIMI)

Za uporabnike polžkova vsadka je država od konca lanskega leta omogočila nakup baterij preko Vrednotnice. Do nje so upravičene le osebe, ki imajo najmanj 80% izgube sluha po Fowlerju in gluhoslepe osebe, ki imajo od 1. do 5. kategorije slepote ali slabovidnosti in najmanj 50% izgube sluha po Fowlerju. Pogoj je tudi, da ste državljani republike Slovenije ali tujci s stalni prebivališčem v Sloveniji.

 

KAKO PRIDOBIM VREDNOTNICO?

Izponiti morate vlogo za uveljavljanje tehničnih pripomočkov, ki jo dobite na upravni enoti prebivališča, na e-upravi, kjer jo lahko natisnete ali si jo prenesete preko te povezave.

Na upravno enoto vašega stalnega prebivališča je potrebno poslati:

  • izpolnjeno vlogo za tehnične pripomočke,
  • izvid otorinolaringologa oziroma okulist,
  • odločbo o invalidnosti.

Od  upravne enote boste prejeli odločbo, nato upravičenec, ki izpolnjuje pogoje po 15 dneh prejme vrednotnico. Z njo lahko nakup baterij opravite tudi pri nas.

 

Več informacij lahko preberete na spletni strani www.zveza-gns.si ali pa nas pokličite.